Viata e prea scurta? Speranta de viata poate creste daca… aveti un patruped

admin post on decembrie 25th, 2017
Posted in Diverse Tags: , ,

De multe ori vi s-a intamplat cu siguranta sa va fi dorit ca o ruda sa fi trait mai mult sau sa aveti o viata suficient de lunga pentru a va bucura de tot ce e mai frumos. Pana acum nu s-a descoperit vreun medicament minune care sa va faca sa traiti mai mult decat sunteti programati genetic sa o faceti, insa sperante exista. De la medicamente care pot combate efectele batranetii pana la diverse exercitii intelectuale si fizice care va pot ajuta sa traiti poate un pic mai mult si sa aveti grija de organism, toate palesc in fata descoperirilor facute de niste oameni de stiinta din Suedia.

Se pare, sustin ei, cei care au un… caine acasa au si un risc mai scazut atunci cand vine vorba de afectiuni cardiovasculare. Studiul a fost facut pe 3.4 milioane de cetateni, nu exista o relatie directa intre cele doua ipoteze, traiesti mai mult, ai nevoie de caini in locuinta pentru a avea viata mai lunga.

Ca sa vada cum stau treburile suedezii au cercetat cu atentie persoanele intre 40-80 de ani din registrul national si au comparat rezultatele cu cele din registrul cainilor de companie detinuti. Rasele de vanatoare sunt cele care ajuta cel mai mult, putem evita la o adica o afectiune grava de inima doar cu ajutorul lor, cu ajutorul simplei lor prezente. Activitatea fizica constanta impusa de animal, trebuie sa iesi cu el, sa te joci cu el, poate fi cauza unor asemenea rezultate obtinute in urma studiului.

Cateii sunt foarte buni la casa omului si pentru ca reusesc sa citeasca emotii umane, sa ne ajute sa trecem peste ele, cresc gradul de contact social, pot schimba fauna micro-bacteriana a stapanilor. Noile specii de microbi si bacterii introdusi in mediul in care sta omul si cainele ajuta la imbunatatirea colectiilor de bacterii care traiesc in intestine. Cei care pot beneficia de pe urma efectelor pozitive ale cainilor sunt cei singuri, scade riscul de deces cu 33%, se reduce riscul de afectiuni cardio-vasculare cu 11% fata de persoanele care nu au caine, dar traiesc singure.

Toate vizitele facute la spitale sunt inregistrare intr-o baza comuna nationala, un fel de dosar electronic de-al nostru, din 2001 ei trebuie sa declare si daca au caini. In afara de beneficiile pentru sanatate, catelul poate fi si un adevarat membrua al familiei, poate ajuta mult la relationare si la socializare si poate fi un ajutor de nadejde mai ales pentru cei cu probleme de deplasare.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *