Toba si genetica umana

admin post on februarie 15th, 2018
Posted in Diverse Tags: , , ,

Cu peste 100.000 de ani in urma oamenii au devenit o specie pe cale de disparitie. Genele limitate ale populatiei actuale sugereaza faptul ca diversitatea a disparut pentru ca oamenii ramasesera doar cativa. In 2009 s-a aflat si motivul pentru care avem probleme genetice acum. Cu peste 73.000 de ani in urma un vulcan a erupt in Sumatra.

Atunci a avut loc eruptia Toba, care a aruncat suficienta cenusa pentru a bloca expunerea la lumina solara vreme de sase ani. Cand Campi Flegrei a determinat scaderea temperaturilor pana la 1-2 grade Celsius Toba a dus temperaturile la 16 grade. A urmat o Epoca de Gheata vreme de 1.800 de ani. Pentru a avea dovezi stiintifice oamenii de stiinta au luat cenusa ramasa de la Toba si au analizat-o.

S-a descoperit astfel ca a existat o distrugere la nivelul mediului monumentala. La peste 1.000 de ani dupa Toba padurile indiene mureau una dupa alta si in locul lor apareau vegetatii specifice zoneor aride. Temperaturi scazute inseamna si ploaie mai putina, vremea rea si despaduririle fortate au dus la schimbari climatice grave. De aici si amenintarile la adresa rasei umane.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *