Termoizolatia ideala cu vata de sticla si bazaltica

Constructiile nu sunt deloc un subiect simplu, ci mai degraba unul care pune multe probleme si care necesita multe optiuni. Nu numai asigurarea unei bune fundatii si construirea de ziduri solide sunt importante pentru o casa rezistenta, ci si izolatia. Fara izolatie, veti descoperi curand ca nu va veti putea refugia in propria casa ca intr-o fortareata in care sa fiti la adapost de orice intemperii. Iata de ce alegerea materialelor care vor asigura izolarea fonica, izolarea termica si hidroizolatia trebuie abordata cu maximum de seriozitate.

Una dintre modalitatile cele mai populare de izolare a casei este aceea cu vata minerala. Un material extrem de eficient atat pentru izolarea fonica, cat si pentru cea termica, vata minerala este de doua tipuri: vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica. Ambele tipuri au o performanta foarte buna si preturi scazute, astfel incat sunt o solutie ideala si sunt, ca atare, folosite pentru o varietate de lucrari de constructie.

Vata minerala de sticla este un material de culoare galbena, rezultatul reciclarii sticlei din mediul ambient, pentru a fi transformata in fibre, si al combinarii sale cu nisip de quartz. Vata minerala bazaltica este obtinuta prin fibrilizarea topiturii de bazalt. Asemanatoare vatei minerale de bazalt in procesul de productie, vata minerala de sticla este fabricata prin incalzirea compusilor sai, inainte de a fi filata in fibre fine.

Pot fi utilizati in procesul de productie si diferiti aditivi pentru a inveli fibrele si a le modifica proprietatile. Fibrele sunt tratate impotriva umezelii si sunt asezate in straturi, pana la grosimea finala, care poate varia.

Atunci cand va construiti o casa trebuie sa tineti seama de recomandarile din proiect sau din teren. Daca sunteti interesat de oferta online, gasiti vata minerala pe Macostore.ro, intr-o gama foarte variata, fie ca vorbim despre vata bazaltica sau de sticla, cu grosimi diferite (intre 20 si 40 mm), cu densitati diferite (intre 40 si 70 kg/mc). Dimensiunile, de asemenea, variaza si ele in functie de necesitatile fiecarui utilizator. Macostore comercializeaza produsele unor marci de top precum Knauf si Rockwool, ambii producatori recunoscuti pentru calitatea produselor lor. Daca ai nevoie de suport pentru comanda, serviciul clienti de la Macostore iti sta la dispozitie de luni pana vineri, intre orele 8.00 si 16.30, telefonic sau pe mail.

De asemenea, consultantii Macostore pot oferi informatii despre utilizarea produselor sau, in cel mai fericit caz, puteti opta pentru serviciul de montaj al produselor achizitionate, astfel incat lucrarea sa fie efectuata cu o acuratete desavarsita.

 

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *