Sfaturi pentru sarbatori usoare

admin post on decembrie 30th, 2016
Posted in Diverse Tags: ,

sarbatori-de-iarnaSe apropie Craciunul, adica mai sunt cateva zile si vom deschide cadourile de sub brad, vom sta la masa cu familia si vom face burta mare si ne vom plange de dureri de stomac cateva zile. Dar nu-i nimic, noroc de pastilele care au aparut ca sa poata romanul sa haleasca cu nemuluita si sa se odihneasca apoi in pacea Bradului, sub sfanta lumina pana la urmatoarea masa plina de carne si alte bunataturi. Ei bine, asta o zic pentru ca noi romanii chiar avem un deficit de “bila” cadn vine vorba de mancare. adica numai la noi vezi la stiri ca nu stiu cati oameni sunt internati in spitale de sarbatori, totul din cauza exceselor alimentare. Sa nu mai vorbim de consumul de alcool.

Dar ideea este “ce gatim de sarbatori” si nu ce bagam sub nas ca nebunii, asadar gatind trebuie sa ne gandim ca toate simturile trebuie respectate si alintate. Sa mananci trebuie sa fie o arta. Iata cateva sfaturi pentru a va ajuta sa treceti mai usor peste sarbatori si fara grave probleme de stomac, bila sau burta:

Evitati mancarea foarte grasa; se stie ca de Craciun se taie porcul asa ca exact acest tip de carne poate sa fie consumat si intr-o maniera sanatoasa. adica, nu care cumva sa prajiti friptura, incercati sa alegeti cat mai bine partea grasa si sa nu o consumati si la carnati nu puneti prea multa slana. Cred ca o carne de porc lipsita de grasime si facuta la gratar poate chiar sa va faca bine. IN plus, nu mancati niciodata carnea cu cartofi sau alte produse care incarca si ele, asociati cu legume usoare.
Cu siguranta faceti si ciorba de sarbatori asa ca un sfat foarte bun este sa incercati sa faceti o ciorba acra si cat mai usoara. Daca o serviti la felul intai, atunci ideal ar fi ca aceasta sa nu aiba mai mult de 50 de grame de carne pe portie. Friptura va fi cu siguranta mai consistenta, asa ca incercati macar la ciorba sa evitati carnea.
aperitivul nu trebuie sa fie compus din sunca, sorici, toba si drop sau ce se mai face din carnea de porc, se pot servi ciuperci gratinate, se pot servi legume sote cu cascaval sau cu branza proaspata.
Sarmalele nu trebuie facute cu slana si cu jumeri, le poti face si simple, cu carne slaba. Si nu uita ca cel mai bine este sa le faci in varza acra.

Un ultim sfat pentru a va usura sarbatorile este sa nu consumati carne afumata sau carnati afumati, in general afumatura nu face decat sa va ingreuneze.
Nu consumati mai mult de un fel principal, cu carne. Evitati sa consumati mai mult de trei feluri de mancare si va pacaliti gustand din toate cate putin.
Iar daca aceste sfaturi vi se par banale atunci incercati doar sa tineti seama de ele intr-o zi si veti observa diferenta.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *