Sarea din apa de mare va putea fi extrasa mai simplu cu ajutorul unei site speciale

admin post on mai 9th, 2017
Posted in Diverse

sare-mareSarea de mare este un tip aparte de sare, mai sanatoasa decat sarea normala, care se extrage prin diverse procedee complexe din apa de mare. Sarea de mare se poate folosi atat in gastronomie, cat si in medicina, in prepararea diverselor medicamente. Extractia sarii de mare costa destul de mult si e destul de grea, costurile extractiei sunt destul de mari si implica destul de mult timp.

Recent britanicii au gasit o metoda sa scoata sarea de mare din apa cu o sita de grafen, metoda care va fi folosita in viitor si pentru rezolvarea problemei majore la nivel global a apei potabile. Sarurile din apa sunt filtrare prin intermediul oxidului de grafen, el va inlocui mult mai eficient membranele de desalinizare. Sita din grafen nu e ceva nou, era deja cunoscuta in lumea oamenilor de stiinta, cu ea se puteau separa nanoparticulele, moleculele organice si saruri complexe. Problema mare la membranele de desalinizare era in cazul clorurii de sodiu. Ca sa poti avea membrana permeabila trebuiau facute gauri, dar daca gaurile erau mai mare de un nanometru, sarurile puteau trece imediat. Noile membrane din dioxid de grafen incep sa se umfle cand iau contact cu apa, diametrul orificiilor se mareste si sarurile trec prin ele. Dilatarea porilor va fi oprita simplu, prin plasarea membranei intre doua placi de rasini epoxidice.

Controlul expansiunii membranei a permis trecerea unor cantitati de sare limitate de cercetatori dupa bunul plac. La ora actuala insa in mai toate uzinele de desalinizare din lume se folosesc membranele polimerice. Intr-un final se vor obtine dispozitive de filtrare pentru apa potabila rezultata din apa de mare sau cea menajera, fara un consum mare de energie.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *