S-a mai intamplat vreodata sa nu puteti vorbi in public?

admin post on martie 11th, 2014
Posted in Diverse Tags: ,

3d person speaking from a tribune1. Sa experimentezi o inima grea, palmele transpirate, tremuratul mainilor sau vocii
2. Corpul devine foarte tensionat si rigid, dand in acelasi timp senzatia de amorteala
3. Gandurile devin confuze si amestecate
4. Veti fi atat de nervos incat ati uitat faptele pe care le cunoasteti

Diferenta dintre vorbitorii publici experimentati si restul dintre noi este ca acestia pot folosi tehnici pentru a minimiza tensiunea. Deci, care este raspunsul? Aflati ca pentru a controla sau minimiza tensiunea acest lucru se face prin folosirea tehnicilor simple. Si iata cum!
Haideti sa vorbim despre primul lucru care ne face ingrijorati cand vine vorba despre vorbitul in public, in primul rand existand anumiti factori care stau la baza aceastei temeri.
Feedback-ul pozitiv sau experienta?
Copiii care primesc feedback-uri pozitive si rabdare, vor cauta sa produca aceeasi actiune sau comportament chiar mai mult data viitoare si, in mod, simetric, adultii vor reactiona in acelasi mod. Solutia este de a obtine mai multe experiente tocmai cu acel lucru de care va este teama si veti incepe sa cresteti increderea in sine si sa deveniti maestru in aceasta privinta.
Senzatia de inferioritate intre ceilalti participanti
Faptul ca toti ochii sunt pe noi ne face sa simtim ca slabiciunile noastre sunt mai pronuntate si se observa pe deplin asta. Chiar mai rau, pentru ca suntem ingrijorati, avem tendinta sa credem ca altii se vor gandi mai mult despre noi, iar la fata locului imperfectiunile noastre vor fi mai pronuntate. Acest lucru nu este absolut adevarat.
Solutia este sa va descotorositi de aceasta mentalitate si sa intelegeti ca un discurs nu este cu adevarat despre dvs. Este vorba despre public si oferirea de ceea ce are nevoie de la vorbitor. Cheia este de a obtine o atmosfera confortabila cu audienta sau, cel putin, cu o parte dintre oamenii din audienta. Acest lucru va va ajuta sa vedeti ca sunt la fel ca dvs. cu imperfectiuni si la fel de importanti ca oricine!
Fiti in centrul atentiei – „Ma simt incomod atunci cand multimea se uita la mine”, „Ma intreb ce gandesc ei”, „Cand m-am uitat in public, chipurile lor m-au facut sa imi pierd gandurile”. Am auzit aceste cuvinte tot timpul.
Solutia: Stati concentrat pe scopul prezentarii fara a va intoarce la gandurile negative, puneti sufletul si pasiunea in informatiile de care publicul are nevoie din discurs. De aceea, este important sa se conecteze mintea cu alegerea unui subiect si informatiile care sunt pe cale de a fi transmise.
Luati masurile necesare inainte de a incepe prezentarea. Se pare ca in acest timp se poate instala anxietatea cel mai mult. In cazul in care cea mai mare anxietate a dumneavoastra este cu cateva zile in saptamana dinainte de prezentare, iar aceasta va ia din energie, puteti incepe pregatirea mai devreme. Acest lucru va reduce stresul care tine pana in ziua cea mare. De asemenea, folositi lista de tehnici de prezentare de mai jos inainte de ziua evenimentului. In cazul in care anxietatea este chiar inainte de prezentare se iau un minut sau doua pentru a repeta si acest lucru va lasa mintea sa creada ca sunteti gata. Tehnicile de relaxare, cum ar fi respiratia profunda, va vor pune intr-o stare de spirit mai calma. In cazul in care se dezvolta anxietate in timp ce se deruleaza prezentarea, de obicei in introducere, puteti face deschiderea cu o intrebare sau o gluma. Acest lucru va pune nu numai zambete pe fetele participantilor, dar va si relaxa publicul, de asemenea.

Strategiile dovedite pentru a inlatura anxietatea si de a construi o incredere puternica sunt :
1. Practicarea
2. Visualizarea succesului
3. Feedback-ul de la colegii dumneavoastra este nepretuit!
4. Miscarea
5. Relaxarea si distractia
6. Pastrarea unei minti deschise
7. Cunoasterea este pasiune – utilizati-o pentru a va avantaja
8. Simplitatea
E placut sa auziti cum una dintre aceste tehnici care sunt prezentate ajuta ca un vorbitor sa fie eficient si pasionat.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *