Phil Kennedy

admin post on aprilie 22nd, 2016
Posted in Diverse Tags: ,

robotiLa finele anilor 1990, Phil Kennedy si Roby Bakay au tinut prima pagina a ziarelor de pe tot globul cand au prezentat primul cyborg. Faimosul cyborg era un veteran al razboiului din Vietnam, care suferie un atac de cord si ramasase paralizat si tintuit la pat. Cei doi cercetatori au implantat electrozi in creierul veteranului, mai ales in cortexul sau motor primar.

Astfel, omul putea sa scrie la calculator si sa controleze miscarile mouse-ului doar cu ajutorul gandului, creierului. Munca lui Kennedy pe creierul uman nu s-a oprit doar la Ray. In 2014 s-a gandit sa faca un experiment pe un creier sanatos si functional… pe al sau. De vreme ce implantarea de electrozi in creier e ilegala in USA, Kennedy s-a dus in Belize si l-a platit pe doctorul Joel Cervantes cu 30.000 de dolari americani ca sa-i implanteze electrozi in creier. Operatia a fost un succes, insa Kennedy a avut de suferit. In primele zile nu mai putea vorbi, scrisul era indescifrabil, nu putea recunoaste obiecte simple. Efectele secundare ale operatiei au fost temporare iar Kennedy si-a revenit rapid.

Nu s-a oprit doar la experimentul acesta si a revenit in Belize pentru o a doua operatie. De data asta si-a implantat un transceiver radio si o bobina de putere. In ianuarie 2015, Kennedy a renuntat la cele doua obiecte din capul sau. Au ramas pe creier doar electrozii din cortexul motor primar.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *