Lucruri pe care bebelusii chiar le pot face

admin post on aprilie 18th, 2016
Posted in Diverse Tags: ,

bebelusTin la corectitudine si obiectivitate in analiza. Simtul corectitudinii ne ajuta sa nu fim fraieriti sau sa pierdem bani in anumite situatii. Nu e ceva surprinzator ca avem acest simt al corectitudinii, asta pentru ca am fost setati sa functionam intr-un mediu social. O surpriza mare este varsta la care ne dezvoltam aceste abilitati. Potrivit cercetatorilor, bebelusii de 15 luni sunt capabili sa distinga un deal corect de unul incorect. Bebelusii au stat in poala parintilor si s-au uitat la niste filmulete care infatisau pe cineva care vindea mancare la doua persoane.

Prima data mancarea era distribuita in mod egal, a doua oara era distribuita diferit. Bebelusii s-au uitat ciudat si indelung atunci cand mancarea a fost distribuita inegal. Abilitatea aceasta se dezvolta asadar la varste la care nu prea e de folos insa ne ajuta sa invatam cum sa o controlam mai bine pe masura ce imbatranim.
Inteleg probabilitatea. Estimarea probabilitatii este un skill util care ne ajuta sa calculam riscurile si sa facem anumite alegeri, ca atunci cand cumparam o asigurare. Totusi, nu ne prea pricem la probabilitati mai ales cand vine vorba de cifre mari si nu putem estima cand ceva se intampla. Cu toate astea, trebuie sa invatam cum sa o facem pentru ca ne va folosi in viata viitoare. Din fericire, incepem sa ne obisnuim cu ea inca de la varsta de opt luni si tot exersam de atunci. Intr-un experiment realizat la British Columbia, unor bebelusi li s-a aratat o cutie plina de mingi de ping-pong albe si doar cateva rosii.

Cand s-au luat patru mingii rosii si una alba, bebelusii au vazut imediat ca probabilitate e inclinata in favoarea rosiilor. Ei s-au uitat indelung la varianta mai putin probabila decat la cea probabila, de extragere patru mingii albe si una rosie. Inca o data s-a dovedit ca micutii nu se uita aiurea la anumite lucruri pentru o perioada lunga de timp.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *