Informatii utile despre generatorul electric

Generatorul electric este un dispozitiv ce transforma energia mecanica in energie electrica. Transformarea inversa, din energie electrica in energie mecanica, se face cu ajutorul electromotoarelor.
Cel mai cunoscut generator electric este generatorul Van de Graaff, inventat in 1931 de fizicianul american Robert Van de Graaff.

Principiul de functionare a generatoarelor electrice
Generatoarele de curent functioneaza toate dupa acelasi principiu, si anume principiul inductiei electromagnetice. Conform acestui principiu, orice conductor electric – spre exemplu un cablu de cupru – va genera energie electrica daca va fi miscat intr-un camp magnetic. Cu alte cuvinte, energia mecanica data de miscarea conductorului este transformata in energie electrica intr-un camp magnetic. Pe scurt, acesta este principiul in baza caruia functioneaza un generator de curent.

Exista doua tipuri de generatoare de curent electric: generatoare electrice monofazate si generatoare electrice trifazate.

Un generator electric pentru curent monofazat furnizeaza o singura faza si o tensiune nominala de 230 de volti. Cel pentru curent trifazic furnizeaza trei faze si o tensiune nominala de 230 de volti, respectiv 400 de volti. Alegerea unui generator monofazat sau trifazat este foarte importanta, pentru ca oricine isi doreste sa achizitioneze acel generator care sa raspunda nevoilor sale. Daca esti o persoana atehnica este bine sa ceri sfaturi de la un specialist in domeniu pentru a nu avea surpriza neplacuta de a achizitiona un generator monofazat cand tu ai nevoie de un generator trifazat.

Generatoare electrice mono si trifazate, prin Electro Exim
Daca te afli in cautarea unui generator bun, consulta oferta Electro Exim. Vei gasi nu doar generatoare noi, ci si generatoare second hand, pe care le poti achizitiona la un pret foarte bun. Toate generatoarele de curent Electro Exim sunt echipate cu motor diesel si provin de la furnizori cu traditie, recunoscuti in respectarea calitatii, cu service asigurat in toata lumea.

Echipa Electro Exim garanteaza faptul ca vei gasi, cu mare usurinta, piese de schimb, doar oferind informatii, intr-un magazin de specialitate, despre tipul de motor sau seria de fabricatie a acestuia. Asadar, generatoarele de curent din oferta Electro Exim sunt echipate cu motoare Volvo, Perkins, Lombardini, Deutz, Iveco, Cummins, Yanmar si Scania.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *