In Germania smartwatch-ul e un fel de „persona non grata”

admin post on decembrie 27th, 2017
Posted in Diverse Tags: , , ,

Dupa ce au aparut telefoanele inteligente si tabletele producatorii au trecut la urmatorul nivel si au lansat pe piata smartwatch-uri. Ceasurile inteligente au o multime de functii, pot fi purtate si de catre adulti, si de catre copii, cele pentru copii pot fi foarte utile pentru ca au GPS si puteti sti oricand unde e copilul, chiar si ce face.

In afara de aceste beneficii ceasurile smart ascund si foarte multe capcane, hackerii pot intra in ele de la distanta foarte usor si pot folosi toate functiile inteligente pentru a se documente despre o eventuala victima.

De aceea Germania a luat o masura foarte dura impotriva ceasurilor inteligente pentru copii si a rugat parintii sa le distruga si nu a mai permis comercializarea lor. Un ceas smart poate fi oricand un device de ascultare, poate sa ofere date pretioase despre copil si poate chiar favoriza rapirile. Si la scoala profesorii au fost rugati sa supravegheze copiii care au asemenea deviceuri, agentia germana de telecomunicatii fiind pusa sa scoata din uz cel putin pentru minori aceste ceasuri.

Agentia e mai preocupata de ascultarea prin intermediul ceasurilor si mai putin de atacurile asupra lor realizate de hackeri cu experienta si agenda intunecata. Cu toate acestea, Autoritatea Europeana de Protectie a Consumatorului a atras atentia asupra posibilitatii localizarii minorilor cu ajutorul GPS-ului de la ceasuri de catre persoane rau-intentionate.

Ideea este nu de a strica afacerea nimanui, ci de a obliga firmele care le produc sa le aduca imbunatatiri si sa le faca mai sigure pentru minori. Daca nu se vor adapta la cerintele impuse chiar si la nivel european marile companii vor avea pierderi semnificative pe acest segment si vor fi nevoite chiar sa isi retraga produsele din tarile care nu mai accepta asa ceva.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *