Forajele geotehnice

Termenul de foraj geothenic este adesea asociat cu construirea de structuri precum cladiri sau platforme petroliere. Poate fi o parte a procesului de constructie, dar si o parte a analizelor necesare pe santier inainte de construirea unei structuri. Procesul este, in general, desfasurat de catre o companie specializata in acest gen de servicii, asa cum este Terratest Group Romania, sub supravegherea unui profesionist care se afla tot timpul pe santier, pentru a se asigura ca in timpul forajului se respecta toate instructiunile din proiect. Terratest poate oferi, de asemenea, si alte servicii care constau in acest tip de actiuni, cu un grad foarte mare de profesionalism si expertiza.

Un motiv foarte obisnuit al acestui tip de foraj este analiza locului de constructie, inainte de faza de constructie in sine. Investigarea are ca scop sa stabileasca daca un teren anume este sau nu potrivit pentru constructie. Analiza include penetrarea pamantului si extragerea de roca si sol pentru a evalua stabilitatea solului si alte aspecte de interes. In cazul unei platforme petroliere, forajul poate fi, de asemenea, si o parte a cercertarilor care se fac pentru stabilirea calitatii petrolului.

Investigarea sitului de constructie este esentiala pentru structuri de mari dimensiuni. Conditiile nesigure de sol sau roca pot duce la colapsul structurii, sau pot crea situatii extrem de riscante atunci cand are loc un cutremur sau o inundatie. Legea cere adesea ca un sit de constructii sa fie analizat in mod adecvat din punct de vedere al sigurantei, inainte de a fi emisa autorizatia de constructie.

Ca parte a procesului de constructie, acest tip de actiune ajuta la pregatirea fundatiilor. Toate lucrarile sunt monitorizate de catre un profesionist care confirma locul forajului si se asigura ca totul decurge conform proiectului. Daca ceva din cadrul forajului nu se desfasoara in mod adecvat, pot aparea situatii riscante pentru orice constructie.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *