Cum eviti o sarcina dupa ce ai avut un contact sexual neprotejat?

admin post on martie 1st, 2019
Posted in Distractie/Relatii Tags:

O sarcina nedorita nu e niciodata o veste prea buna pentru o femeie. De regula urmatorul pas dupa instalarea unei sarcini, daca femeia nu isi doreste copilul sau daca are probleme de sanatate, este avortul sau provocarea unui avort, pierderea indusa a sarcinii. E o experienta traumatizanta pentru orice femeie, corpul are de suferit, la fel si psihicul. Evitarea unei sarcini nedorite e foarte simpla, contactele sexuale vor fi doar protejate. Totusi, desi poate avea loc un contact sexual in care se folosesc si prezervative masculine si prezervative feminine se poate intampla sa se rupa, sa apara fisuri, sa nu mai ofere o protectie atat de buna.

Anticonceptionalele sunt eficiente doar daca sunt luate constant si la momentul potrivit, deci nici ele nu pot garanta ca o femeie nu ramane insarcinata daca nu se protejeaza. In momentul in care actul sexual neprotejat a fost finalizat si a existat si o ejaculare in interiorul vaginului sansele ca o femeie sa ramana insarcinata sunt foarte mari. Sarcina poate fi evitata acum doar cu pastila de a doua zi. Pastila se administreaza in primele 24 de ore de la contactul sexual neprotejat si are o rata de succes destul de mare, sarcina nu are cum sa se instaleze, substanta activa este levonogestrel prezenta intr-o doza suficient de mare pentru actiune rapida.

Odata luata pastila nu va permite ovarelor sa elibereze ovule, iar daca nu avem ovul nu va exista nici sarcina, spermatozoizii nu au ce fecunda si mor. Pastila de a doua zi se poate lua intr-o singura doza, administrata in cel mult 72 de ore de la finalizarea actului sexual neprotejat, sau in doza dubla, o pastila in primele 72 de ore, alta la 12 ore dupa ce a fost luata prima. In afara de efectul asupra sarcinii, pastila de a doua zi va duce si la menstruatii imprevizibile, la sangerari ceva mai abundente. Eficienta maxima a pastilei este in primele 24 de ore, la 72 de ore deja vorbim de eficienta de 58%. Pentru siguranta femeia poate face un test simplu de sarcina la trei saptamani dupa ce a luat pastila respectiva.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *