Cum a aparut camionul si cum s-a schimbat de-a lungul timpului

admin post on ianuarie 28th, 2018
Posted in Magazine Online Tags: ,

Camioanele pe care le cunoastem astazi au avut, desigur, si ele o evolutie de-a lungul istoriei, plina de momente cruciale, care au adus motorul ca element de baza a camionului modern. Evolutia tehnologica si-a avut si ea cuvantul de spus, astfel, zeci de ani la rand, industria camioanelor s-a dezvoltat atat de mult incat astazi, istoria camioanelor pare o poveste indepartata, deoarece crearea primului camion a avut loc cu mai bine de doua secole in urma.

Primele camioane au fost, desigur, mult mai mici si au fost create cu totul in alt scop. Din istoria camioanelor cunoastem faptul ca acestea erau utilizate la inceput pentru echipele de pompieri, deoarece asigurau o transportare a unei cantitati mai mari de apa si, de asemenea, puteau fi transportate si echipele de salvare foarte usor.

Pe parcurs, desigur, istoria camioanelor a evoluat si ea foarte mult, astfel incat astazi camioanele au ajuns sa transporte zeci de tone si sa reziste la distante foarte lungi. Adevarul este ca acele camioane care erau folosite acum cateva decenii erau si ele mult mai putin performante decat camioanele care sunt folosite astazi.

Acest lucru nu ajuta sa ne dam seama de evolutia atat de rapida a tehnologiei care se reflecta, bineinteles, si in acest domeniu. De exemplu, cantitatea de gaze de esapament pe care o produceau camioanele acum cateva decenii era una ingrozitoare. Astazi, accentul este pus nu doar pe performanta tehnica a camioanelor, ci si pe mediul inconjurator si poluarea cat mai putina a acestuia.

Astfel, camioanele moderne elimina mai putine gaze de esapament, insa cantitatea de motorina necesara unui camion ramane destul de mare, adica in jur de 77 de tone de motorina este necesara anual unui camion, adica de aproximativ. 38 de ori mai mult decat pentru o masina.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *