Casatoria te face sa pierzi lupta cu kilogramele in plus

admin post on octombrie 25th, 2014
Posted in Diverse Tags: ,

casatorie„DA”-ul spus in fata ofiterului starii civile nu vine doar cu o viata de cuplu cu lapte si miere, vorbe dulci soptite la o cina romantica si un pat fierbinte care scartaie bine dupa numai cateva luni de joaca de-a mama si de-a tata. Desi multe cupluri isi cam organizeaza viata in jurul statului in fata televizorului si facutului de mancare, kilogramele in plus pe care le „resimt” ambii parteneri dupa casatorie nu se datoreaza neaparat unui stil de viata sedentar si indestulat din punctul de vedere al mancarii. Conform unor studii recente, si barbati, si femeile, dupa ce se casatoresc, iau serios in greutate pana la 9 kilograme, in medie.

Cauza reala nu este nicidecum priceperea excelenta a femeii in bucatarie si dorinta de a pastra ce-i mai bun pentru viitorul apropiat. Neintelegerile dintre parteneri par a fi cele care favorizeaza depunerea kilogramelor si dezechilibrul masei corporale. Mai rau este ca daca ambii parteneri sau unul dintre ei e depresiv, obezitatea e o realitate pe care sotii ar trebui sa o ia in considerare si pe care ar trebui sa o trateze. Efectul negativ al certurilor afecteaza procesul de metabolizare a grasimilor, iar tot ce mananca partenerii si are grasime multa nu va ajunge sa fie anihilat eficient de enzimele raspunzatoare.

De asemenea, cand va certati cu sotia, sa spunem, nivelul de insulina din corpul dvs. este foarte mare, de unde si tesutul adipos si acumularea de grasimi nocive peste limita normala. Si caloriile „procesate” de organism si distruse sunt mai putine la certareti, demonstreaza acelasi studiu. Totul incepe, asadar, la masa, unde sotul si sotia incep sa discute ce probleme au fie la locul de munca, fie acasa si acolo apar certurile care pot degenera foarte usor din cauza oboselii si nervilor, depresiei acumulate peste zi. In plus, cuplurile casatorite de mai mult timp au risc mai mare sa se confrunte cu obezitatea si asta pentru ca sotii casatoriti recent nu prea apuca sa-si dea seama de anumite scapari ale partenerilor pentru ca nu se cunosc unul pe altul destul de bine.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *