Abricul cu grosime – pentru ateliere cu staif

admin post on iunie 15th, 2016
Posted in Magazine Online Tags: ,

masini-rindeluire-degrosareCei care lucreaza in domeniu si sunt familiarizati cu instrumentele pentru lucrat lemnul, stiu exact care este necesarul pentru un atelier de tamplarie, insa pentru cei care au nevoie de cateva sfaturi pentru demararea unui mic business sau pentru un atelier de amator, iata cateva indicii despre ce ar trebui sa aiba ca dotari minine in atelier.

Indiferent ca vorbim despre proiecte majore sau despre lucruri simple care tin mai degraba de realizarea de obiecte decorative, pentru un atelier de tamplarie este necesar sa aveti in dotare: un strung pentru lemn, un fierastrau vertical, o masina de slefuit, o masa cu circular si un aspirator de praf. Sau va puteti scuti de alegeri mai multe si sa optati pentru un utilaj mai complex.
Unul dintre instrumentele importante intr-un atelier de tamplarie este rindeaua de grosime, cunoscuta si ca abric cu grosime (sau abricht). Toate cele trei denumiri sunt cunoscute insa tamplarii profesionisti ii veti auzi vorbind mai des despre abric.
O rindea de grosime este un instrument pe care il putem incadra la categoria utilajelor mai scumpe pentru atelier, insa este fara doar si poate o investitie care merita. Fara abric, un tamplar este limitat in lucrarile pe care le face la grosimea foii de lem pe care o primeste de la distribuitor sau de la magazinele de profil.

Este adevarat ca grosimea se mai poate reduce cu ferastraul de masa si ca marginile se pot finisa la rindea, insa procedeul este mult mai simplu, mai rapid si mai ales mai sigur pe un abric. Sa nu mai vorbim ca aspectul lucrarii la final este mai profi, iar curatenia ina telier va fi asigurata daca optati pentru un model cu sac pentru rumegus si praf.

Abricul cu grosime are un cap rotativ cilindric care contine 2-3 lame cu doua fete, care se pot scoate. Lamele se invartesc cu o turatie mare pentru a diminua grosimea lemnului lucrat si a slefui marginile, oferind o piesa finisata cu precizie.

Preturile pentru un abric incep de la 1.300 ron pentru o masina mica si compacta, usor de tranportat si astfel ideala pentru santiere de pilda, si ajung pana la peste 20.000 de ron pntru utilaje profesioniste. Modele dintre cele mai diverse si o gama potrivita pentru orice nivel de profesionalism, de la amatori si pana la profesionisti desavarsiti si artisti in lemn, am gasit la http://Holz-Maschinen.ro , iar preturile reflecta un raport calitate-pret foarte just.

FacebookLinkedInGoogle+Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *